Hiddink snapt Ajax niet: 'Ze worden hier te weinig mee geconfronteerd'

Hiddink snapt Ajax niet: 'Ze worden hier te weinig mee geconfronteerd'

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 15:04za 22-02-2020 om 15:04

Laatste update: zaterdag 22 februari 2020 om 15:27za 22-02-2020 om 15:27

Guus Hiddink denkt dat Ajax in het Europa League-duel met Getafe met ogen open in de Spaanse val is gelopen. De voormalig bondscoach van Oranje zag de Amsterdammers meegaan in het spel van de tegenstander.

"Ze (Getafe, red.) maakten het Barcelona vorige week ook moeilijk", zegt Hiddink in het NH Sportcafé. "Ze speelden toen ook op het randje. Tja, als je dat weet, dan moet je dat anders bespelen. Ik denk dat ze te weinig geconfronteerd worden met dit soort wedstrijden. In de Eredivisie speelt iedereen mooie wedstrijden en erger je je nauwelijks aan de tegenstander."

"Op het hoge Champions League-niveau wil iedereen tegenwoordig voetballen en daar kan Ajax ook in mee", vervolgt Hiddink. "Maar als je dit soort irritatiewedstrijden krijgt, gaat Ajax daarin mee en dat moet je juist niet doen. Je krijgt de scheidsrechter tegen je als je meegaat in de gebaren van Getafe." Volgens Hiddink had Ajax vaker aan de bel moeten trekken bij arbiter Ruddy Buquet. "Ze hadden moeten aangeven dat zij willen voetballen."

Ook Gerard van der Lem is kritisch na de 2-0 nederlaag in Spanje. "Het leek wel juniorenvoetbal. Er zat helemaal geen pit in", zegt de voormalig assistent-trainer van de Amsterdammers. Slechts een paar Ajacieden onttrokken zich aan de malaise, vindt hij. "Ik ben trots op de prestatie van Daley Blind. Hoe hij in het veld stond, ik vond hem de beste bij Ajax."

"En die linksback, Tagliafico, had bij Getafe kunnen spelen. Hij was de enige die met het mes tussen de tanden speelde", aldus Van der Lem, die ook een kleine opleving zag toen Klaas-Jan Huntelaar inviel. "Hij hield ballen vast, kopte ballen door en kwam een keer in scoringskans."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws