Stam mogelijk nieuwe trainer De Jong en Locadia: 'Staat inderdaad op shortlist'

Stam mogelijk nieuwe trainer De Jong en Locadia: 'Staat inderdaad op shortlist'

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 20:53za 22-02-2020 om 20:53

Laatste update: zaterdag 22 februari 2020 om 20:58za 22-02-2020 om 20:58

Jaap Stam is in beeld om Ron Jans op te volgen als trainer van FC Cincinnati. Dat bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp van de Major League Soccer-club.

Stam staat op een shortlist in de Verenigde Staten, maar het is nog geen uitgemaakte zaak dat hij aan de slag gaat bij de hekkensluiter van het afgelopen MLS-seizoen. "Stam staat inderdaad op de shortlist, maar we hebben meer namen. Ik ga binnenkort de gesprekken starten. Om Jaap bovenaan het lijstje te zetten, is iets te voorbarig", zegt Nijkamp tegen Veronica Inside.

De 67-voudig Oranje-international is een oude bekende van Cincinnati-directeur Gerard Nijkamp: de twee werkten al samen bij PEC Zwolle. Stam zit zonder club na zijn mislukte avontuur bij Feyenoord. In De Kuip werd hij opgevolgd door Dick Advocaat. Veronica Inside-analist Johan Derksen maakte vrijdag al melding van de interesse van Cincinnati in Stam.

Jans nam eerder deze week zelf ontslag bij Cincinnati, nadat hij in opspraak was geraakt vanwege een racisme-incident. De Nederlander zong in de kleedkamer mee met een rapnummer waarin het 'N-woord' voorkwam. Dat ligt in Amerika zeer gevoelig. Het zou bovendien niet de enige misstap van Jans zijn geweest, al spreekt hij dat zelf tegen.

Bij Cincinnati staan met Siem de Jong, Jürgen Locadia en Maikel van der Werff drie Nederlanders onder contract.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws