'Betrouwbare bron' van Derksen: 'Amerikanen bezig met Stam als opvolger Jans'

'Betrouwbare bron' van Derksen: 'Amerikanen bezig met Stam als opvolger Jans'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 22:31vr 21-02-2020 om 22:31

Laatste update: vrijdag 21 februari 2020 om 22:37vr 21-02-2020 om 22:37

Jaap Stam gaat zijn carrière vervolgen in de Amerikaanse Major League Soccer, claimt Johan Derksen. Volgens een 'doorgaans betrouwbare bron' van de Veronica Inside-analist moet De Rots van Kampen de opvolger van Ron Jans worden bij FC Cincinnati.

Stam vertrok eind oktober bij Feyenoord en zit sindsdien zonder club. Zaakwaarnemer Henk Timmer liet onlangs al doorschemeren dat zijn cliënt zomaar eens naar de Verenigde Staten zou kunnen vertrekken. FC Cincinnati zit sinds deze week zonder trainer: Ron Jans raakte in opspraak vanwege een racisme-incident in de kleedkamer en vertrok bij de club van Maikel van der Werff, Jürgen Locadia en kersvers aanwinst Siem de Jong.

De 67-voudig Oranje-international is een oude bekende van Cincinnati-directeur Gerard Nijkamp: de twee werkten al samen bij PEC Zwolle. "Eigenlijk is het best logisch", aldus Derksen. "En Jaap weet niets van slavernij en n*ggers", vervolgt de VI-nestor, waarna er een bedenkelijke stilte volgt in de studio.

Als Stam inderdaad aan de slag gaat in de Verenigde Staten, wordt dat zijn tweede trainersavontuur buiten Nederland. Tussen 2016 en 2018 was hij werkzaam bij het Engelse Reading.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stam naar de VS: een goed idee?

(1070 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws