FC Utrecht dankt Arweiler én assistent Kruys: Het idee kwam van Rick

FC Utrecht dankt Arweiler én assistent Kruys: "Het idee kwam van Rick"

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 15:21zo 23-02-2020 om 15:21

De beslissing om Jonas Arweiler te brengen tegen FC Twente kwam niet uit de koker van de geschorste John van den Brom en Dennis Haar, maar uit die van assistent-trainer Rick Kruys. Arweiler maakte zich in zijn Eredivisie-debuut onsterfelijk door belangrijk te zijn bij de 1-1 en zelf de 2-1 te maken voor FC Utrecht.

Omdat Van den Brom geschorst was moest Haar de taak van hoofdtrainer op zich nemen. Utrecht won in de slotfase na een gouden invalbeurt van Arweiler, spits van Jong Utrecht. "Het idee kwam van Rick, want die kent hem al wat langer", zegt Haar tegen FOX Sports.

"Die kent hem al wat langer. Wij zien de wedstrijden van Jong, dus weten wat hij kan. Je probeert iets te veranderen in het spel en gooit zo'n jongen er dan maar in. Rick zei: ik denk dat we Jonas moeten brengen. We twijfelden of we eerst Jonas of Abass moesten brengen. Zijn gevoel was Jonas. Het pakte goed uit."

Twente was veruit de betere partij, maar ging in de slotfase alsnog pijnlijk onderuit. "Om in clichés te praten zijn dit wel gestolen punten, ja. Op de bank zeiden we dat de 0-2 zou vallen. Daar kreeg Twente ook de kansen voor", zegt Haar. "Jeroen Zoet hield ons in de wedstrijd. Dan is het geluk aan onze zijde en valt de bal twee keer goed. Geluk heb je soms."

Van den Brom kwam volgens Haar feestend de kleedkamer van Utrecht binnen. "In de polonaise, want het is carnaval. Alleen? Nee, met Jordy (Zuidam, red.)", lacht Haar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws