Vraagtekens bij Perez: 'Ik begrijp Babel níet, als ik heel eerlijk moet zijn'

Vraagtekens bij Perez: 'Ik begrijp Babel níet, als ik heel eerlijk moet zijn'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 19:58zo 23-02-2020 om 19:58

Kenneth Perez begrijpt niets van de keuze van Ryan Babel om deze winter terug te keren naar Ajax. De routinier kwam met hooggespannen verwachtingen over van Galatasaray, maar haalde tegen Heracles Almelo (1-0 nederlaag) weer niet zijn niveau.

"Op dit moment ziet het er niet goed uit voor Babel", concludeert Ronald de Boer. "Waarom is hij vertrokken bij Galatasaray? Dit doet hem niet goed voor het Nederlands elftal. Het was waarschijnlijk zijn insteek om meer minuten te maken met oog op het EK, maar zo lukt het niet."

Perez beaamt dat. "Ik heb met Babel gespeeld. Hij is echt een heel leuke jongen. Bij het Nederlands elftal heeft hij het fantastisch gedaan, deed hij het boven verwachting. Nu ziet het Nederlandse publiek hem elke week. Bij Ajax komt hij in een ploeg die heel weinig ruimte krijgt en het is niet per se de kwaliteit van Babel om wat uit te richten in de kleine ruimte. Hij is een Oranje-international en laat dan dit zien. Ik was al een beetje bang dat dit zou gaan gebeuren."

De keuze van Babel om terug te keren naar Ajax is dan ook onbegrijpelijk, vindt Perez. "Ronald Koeman zal hem altijd kiezen, want hij heeft altijd gepresteerd in het Nederlands elftal. Maar ik begrijp het gewoon helemaal niet. Ik begrijp de keuze níet, als ik heel eerlijk moet zijn. Heel bijzonder vind ik het."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws