Sevilla geeft Ajax goede voorbeeld en verslaat Getafe met ruime cijfers

23-02-2020 20:24
75

Sevilla heeft zondagavond laten zien dat het mogelijk is om van Getafe te winnen. De Andalusiërs kwamen sterk voor de dag en boekten een overtuigende 0-3 overwinning op de ploeg van José Bordalás. Getafe speelt aankomende donderdag tegen Ajax in de Europa League.

Getafe speelde met een aantal andere spelers tegen Sevilla ten opzichte van het duel met Ajax van afgelopen donderdag. Bij Sevilla startte Luuk de Jong in de basis. De eerste speldenprikjes werden door Getafe uitgedeeld, maar daarna dicteerden de bezoekers de wedstrijd. Het duurde echter tot kort voor rust voordat Sevilla het overwicht in de score uit wist te drukken: Lucas Ocampos tikte na 43 minuten van dichtbij binnen.

Getafe, dat bij balbezit van Sevilla weer met elf man op eigen helft speelde en loerde op countermogelijkheden, hoopte kort na rust gelijk te maken, maar de 1-1 viel niet. Sevilla besliste het duel na 67 minuten. Luuk de Jong verlengde een vrije trap, waarna Fernando de bal uiteindelijk binnenliep. De Jong maakte overigens ook kennis met de slagers van Getafe. De spits kreeg een elleboogstoot, die onbestraft bleef.

Een kwartier voor tijd besliste Jules Kounde de eindstand op 0-3. Getafe heeft vier dagen om zich voor te bereiden op de tweede wedstrijd tegen Ajax. De eerste ontmoeting eindigde in een 2-0 overwinning voor de Spanjaarden.