De Eredivisie-flops: duo van Ajax, drie spelers Heerenveen, Schwaab, Odgaard

De Eredivisie-flops: duo van Ajax, drie spelers Heerenveen, Schwaab, Odgaard

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 11:00ma 24-02-2020 om 11:00

Laatste update: maandag 24 februari 2020 om 12:12ma 24-02-2020 om 12:12

Ajax verliest voor de derde keer op rij een uitwedstrijd in de Eredivisie en dus leveren de Amsterdammers weer spelers af aan de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Ook drie spelers van sc Heerenveen zijn na afgelopen zaterdag de klos. Verder komen ook FC Utrecht, PSV, RKC Waalwijk en FC Twente aan bod.

Kristoffer Peterson (Utrecht)
Peterson speelde de eerste wedstrijden voor FC Utrecht erg sterk, maar is nu al twee wedstrijden achter elkaar een van de dissonanten. Ook tegen FC Twente kon hij maar weinig indruk maken. Niet alleen omdat hij kansen miste, maar vooral omdat hij aan de bal ongelukkig was en veel van zijn acties mislukten. Hij werd na een uur spelen naar de kant gehaald.

Rodney Kongolo (Heerenveen)
Na 45 minuten zat het er alweer op voor Kongolo tegen ADO Den Haag. Liep bij vlagen totaal uit positie, leed veel balverlies en maakte ook nog eens een ongelukkig eigen doelpunt, al kun je je afvragen of de bal er anders niet was ingegaan. Heerenveen-trainer Johnny Jansen had in ieder geval genoeg gezien en bracht de zeventienjarige Rami Hajal voor Kongolo.

Daley Blind (Ajax)
De normaal gesproken zo betrouwbare Blind mag zich de late treffer van Cyriel Dessers aanrekenen. De Ajax-verdediger liet zich veel te makkelijk wegzetten door de Belgische spits, die alle ruimte kreeg voor een verwoestend schot in de kruising. Blind was na afloop kritisch op zichzelf en vindt dat de goal zijn schuld is. We willen niet te hard zijn voor hem, want hij is pas net teruggekeerd van een ontstoken hartspier en moet nu alweer de kar trekken.Sylla Sow (RKC)
In de rust een aanvaller voor een aanvaller brengen terwijl je achter staat, dan is er iets niet helemaal goed gegaan. Sow speelde tegen Sparta niet goed en werd dan ook al na 45 minuten gewisseld. Moest voor dreiging zorgen, maar veel van zijn acties slaagden niet. Bracht niet wat Fred Grim hoopte. Anas Tahiri kwam er na de rust voor hem in.

Ryan Babel (Ajax)
Opnieuw een plek in de floplijst voor Babel. De kritiek op de Ajax-aanvaller neemt met de week toe, want ook tegen Heracles Almelo speelde hij zeer zwak. Babel brengt simpelweg niet wat Ajax van een international mag verwachten. Trainer Erik ten Hag kon na afloop niet ontkennen dat Babel een stuk beter kan en moet. Dat vindt hij zelf ook.

Daniel Schwaab (PSV)
Schwaab maakte het bij PSV wel heel erg bont. Hij heeft landgenoot Timo Baumgartl uit de basis gespeeld, maar oogt niet altijd even betrouwbaar. Schwaab is de enige schuldige aan de goal van Tim Matavz. Hij kreeg de bal, wist niet wat hij ermee moest en verloor hem rond de eigen zestien. Dat soort dingen zie je in de Kelderklasse.Julio Pleguezuelo (Twente)
Speelde tegen FC Utrecht geen slechte wedstrijd, maar bij de late gelijkmaker waren alle ogen op hem gericht. Gyrano Kerk kreeg al het geluk van de wereld omdat Plegezuelo slecht uitverdedigde. In plaats van wegkoppen belandde de bal op z'n rug en vervolgens voor de voeten van Kerk. Ook doelman Joël Drommel zag er niet goed uit. Zonde voor Pleguezuelo, die zich de afgelopen weken heeft ontpopt tot uitblinker.

Ricardo van Rhijn (Heerenveen)
Van Rhijn was na 45 minuten al rijp voor een wissel. Is een van de meest ervaren spelers in de ploeg van Heerenveen, maar laat dat veel te weinig zien. Liet zich tegen ADO vaak te makkelijk aftroeven en toonde zich in verdedigend opzicht geen meerwaarde. Van iemand die bij Ajax en Club Brugge heeft gespeeld mag je simpelweg meer verwachten.

Jens Odgaard (Heerenveen)
Hoeveel vertrouwen krijgt Odgaard nog van Jansen bij Heerenveen? Opvallend genoeg presteert de Deense spits na de winterstop nog maar weinig. Ook tegen ADO was hij ondermaats. Hij verloor maar liefst acht van de elf kopduels. Odgaard scoorde dit seizoen zeven keer, maar maakte al zijn treffers in de eerste seizoenshelft. Heerenveen-fans roepen massaal om Runar Espejord.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws