Nieuwe kans bij PSV: 'Ik wil heel graag belangrijk zijn en doe er alles aan'

Nieuwe kans bij PSV: 'Ik wil heel graag belangrijk zijn en doe er alles aan'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 09:46ma 24-02-2020 om 09:46

Erick Gutiérrez stond in 2020 nog niet in de basiself van PSV, maar mocht zondag ruim een uur in actie komen na het uitvallen van Jorrit Hendrix. De Mexicaanse middenvelder is er blij mee.

"Ik ben positief gebleven, ook op de moeilijke momenten", zegt Gutiérrez in het Eindhovens Dagblad over zijn huidige situatie bij PSV. "De positiviteit was nodig omdat de ploeg je altijd nodig kan hebben. Nu het zover was, wilde ik er staan. Ik hoop voor Jorrit dat het meevalt en zijn blessure niet zwaar is, maar natuurlijk ben ik zelf ook blij met de speeltijd en het vertrouwen. Ik wil heel graag belangrijk zijn voor PSV en doe er alles aan."

In de winterse transferperiode leek een vertrek van Gutíérrez, die meer wil spelen, tot de mogelijkheden te behoren, maar uiteindelijk kwam het er niet van. Hij heeft de knop omgezet. "Ik zal er altijd voor de ploeg zijn”, laat hij weten. De vraag is of Gutiérrez aanstaande zondag tegen Feyenoord weer minuten kan maken. Veel zal afhangen van het herstel van Hendrix, die kampt met een heupblessure. "We verwachten dinsdag of woensdag duidelijkheid over de situatie van Jorrit", aldus PSV-coach Ernest Faber.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoort Gutiérrez in de PSV-basis?

Ja
79%
Nee
21%
(839 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws