Uitblinkende Dessers bij Studio Voetbal getipt in Bundesliga en Amsterdam

Uitblinkende Dessers bij Studio Voetbal getipt in Bundesliga en Amsterdam

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 10:12ma 24-02-2020 om 10:12

Is uitblinker Cyriel Dessers klaar voor een stap hogerop? Peter Hyballa, Theo Janssen, Kees Jansma en Theo Vermeulen laten zich daar bij Studio Voetbal over uit. Dessers scoort bij Heracles Almelo aan de lopende band en staat al op vijftien treffers dit seizoen.

Dessers besliste Heracles - Ajax en toonde voor de zoveelste keer dit seizoen zijn meerwaarde. Hij kon in de transferperiode naar SPAL, maar Heracles wilde hem niet laten gaan. "Of hij de Bundesliga aankan? Ja, ik zeg het je", zegt Hyballa. "Ik vind het heel moeilijk om spelers met elkaar te vergelijken, maar Weghorst laat bijvoorbeeld bij Wolfsburg zien dat hij veel kracht en doorzettingsvermogen heeft. Weghorst speelde bij AZ veel Europese wedstrijden en die heeft Dessers weer niet."

Jansma vraagt zich af of topclubs uit Nederland geïnteresseerd zijn in Dessers. "Op basis van de afgelopen weken zou ik zeggen ja. Maar van Weghorst heb ik altijd gezegd dat het een subtopspeler is, die het gewoon goed doet. Dat geldt ook voor Dessers, denk ik."

"Als je nu kijkt naar wat er staat bij Ajax... Huntelaar is 36 jaar en nog steeds een fantastische spits, maar wordt wel oud", voegt Janssen toe. "Zou hij dan eerste spits worden bij een club als Ajax? Ik denk het niet, maar als tweede spits zou hij er fantastisch bij passen."

Vermeulen denkt dat Dessers ook een aantal minnetjes achter zijn naam heeft staan. "Iedereen twijfelt natuurlijk een beetje aan hem, omdat hij het bij FC Utrecht niet gered heeft. Hij zegt altijd wel dat hij daar een paar goals gemaakt heeft en het allemaal wel meeviel, maar het is niet zo dat hij een heel goede indruk heeft gemaakt. Utrecht liet hem ook gaan."

Poll

Dessers naar de top van Nederland: zie jij het gebeuren?

(1761 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws