Dreun voor Bosz en Leverkusen: einde seizoen voor steunpilaar en clubtopscorer

Dreun voor Bosz en Leverkusen: einde seizoen voor steunpilaar en clubtopscorer

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 16:28ma 24-02-2020 om 16:28

Bayer Leverkusen en trainer Peter Bosz hebben maandag een dreun te verwerken gekregen. Topscorer Kevin Volland komt dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie door een enkelblessure, zo maakt de nummer vijf van de Bundesliga bekend.

De revalidatie van Volland neemt naar verwachting drie maanden in beslag. De 27-jarige aanvaller liep de kwetsuur vorige week op in het Europa League-duel met FC Porto (2-1). Daardoor ontbrak hij afgelopen weekend al tijdens de 2-0 zege op FC Augsburg, maar nader onderzoek heeft uitgewezen dat hij onder het mes moet.

Volland zal in München worden geopereerd, waarna hij zijn revalidatieprogramma begint. Voor Leverkusen is dat een forse dreun. Die Werkself staan vijfde in de Bundesliga en zijn nog volop in de race voor de Champions League-tickets. De achterstand op koploper Bayern München bedraagt zes punten. Daarnaast doet Leverkusen dus nog volop mee in Europa en de DFB Pokal.

Volland is een vaste waarde in de ploeg van Bosz. Hij scoorde elf keer en gaf zeven assists in 31 officiële optredens. Hij droeg bovendien een paar keer de aanvoerdersband. Lucas Alario is zijn aangewezen vervanger.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws