Update: Strijd om Scudetto wordt door Coronavirus zonder fans gespeeld

Update: Strijd om Scudetto wordt door Coronavirus zonder fans gespeeld

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 18:35ma 24-02-2020 om 18:35

Laatste update: dinsdag 25 februari 2020 om 09:49di 25-02-2020 om 09:49

De kans is groot dat alle wedstrijden in Noord-Italië de komende periode achter gesloten deuren plaatsvinden. Door de uitbraak van het Coronavirus dreigt onder meer Juventus – Internazionale zonder fans te worden gespeeld.

Paolo Dal Pino, de voorzitter van de Serie A, heeft een brief naar de Italiaanse regering gestuurd, waarin hij verzoekt om alle duels uit de competitie, de Italiaanse beker én alle Europese affiches achter gesloten deuren af te werken. Dat meldt onder meer Calcio e Finanza. Het afgelopen weekeinde gingen vier duels niet door vanwege het Coronavirus, maar meer uitstel is niet wenselijk.

De Italiaanse voetbalbond vreest namelijk dat het een groot probleem wordt om de wedstrijden opnieuw in te plannen, mede doordat de competities afgelopen moeten zijn voor de start van het EK op 12 juni. Volgens media in het land lijkt de Italiaanse overheid van plan om met het verzoek in te stemmen. Vermoedelijk wordt de beslissing maandagavond bekendgemaakt.

Dat betekent dat ook Juventus en Inter het zonder de steun van de aanhang moeten stellen. De topper tussen de twee titelkandidaten staat zondag 1 maart op het programma in Turijn.

In het noorden van Italië zijn inmiddels zes mensen overleden aan het Coronavirus. Meerdere steden zijn al van de buitenwereld afgesloten.

Update: Liefst zes wedstrijden in de Serie A worden komend weekeinde definitief achter gesloten deuren afgewerkt. Dat heeft de minister van sport, Vincenzo Spadafora, bevestigd. Onder meer de strijd om de Scudetto tussen Juventus en Internazionale wordt zondag zonder fans gespeeld. Ook bij Udinese - Fiorentina, AC Milan - Genoa, Parma - SPAL, Sassuolo - Brescia en Sampdoria - Hellas Verona zal geen publiek aanwezig zijn.

De drastische maatregelen worden genomen door de uitbraak van het Coronavirus in Noord-Italië. Maandag werd al bekendgemaakt dat het Europa League-duel van Inter met Ludogorets zonder supporters wordt afgewerkt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws