Klopp vreest Barça en Real: 'Belletje van die clubs kan problemen veroorzaken'

Klopp vreest Barça en Real: 'Belletje van die clubs kan problemen veroorzaken'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 08:34di 25-02-2020 om 08:34

Liverpool-manager Jürgen Klopp is beducht voor transferpogingen van Real Madrid en FC Barcelona voor zijn sterspelers. Hoewel The Reds momenteel ongenaakbaar zijn, vreest de Duitser eventuele toenaderingspogingen uit Spanje.

Liverpool is de titelhouder van de Champions League en stevent in rap tempo af op het kampioenschap in de Premier League. Volgens Klopp is dat voor veel spelers reden om de club trouw te blijven, maar hij blijft op zijn hoede. In het verleden zag de Engelse topclub onder meer Luis Suárez en Philippe Coutinho naar Barça vertrekken.

"Ik denk dat het voor sommige spelers moeilijk is om 'nee' te zeggen als Barcelona of Real Madrid belt", vertelt Klopp aan The Independent. "Ik denk dat Liverpool voor de hele wereld één van de absolute topclubs is. Maar vooral in Zuid-Amerika zijn die andere twee net iets beroemder. Dat is ook wel logisch gezien de taal en de cultuur."

Barça en Real kunnen daardoor voor problemen zorgen, denkt Klopp. Onder meer Mohamed Salah en Sadio Mané werden al in verband gebracht met minimaal één van die clubs, terwijl ook Virgil van Dijk al een paar keer werd getipt bij de Spaanse grootmachten.

"Een belletje van die clubs zou wat problemen kunnen veroorzaken, maar verder zijn er gelukkig geen vijfhonderd clubs die spelers van ons kunnen kopen", aldus Klopp.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws