Wederopstanding van Thomas: 'Meer media-aandacht, meer handtekeningen'

Wederopstanding van Thomas: 'Meer media-aandacht, meer handtekeningen'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 20:33di 25-02-2020 om 20:33

Ryan Thomas bleef vanwege zijn zware knieblessure lange tijd onder de radar bij PSV, maar is inmiddels helemaal terug. De Nieuw-Zeelander wordt door trainer Ernest Faber ingezet als schaduwspits en is één van de drijvende krachten onder het 'nieuwe' PSV.

Dat is ook bij de fans en de pers niet onopgemerkt gebleven. "De media-aandacht is toegenomen en ik moet meer handtekeningen uitdelen aan de kinderen hier", lacht hij in gesprek met PSV TV. Thomas was zelf ook verrast door zijn verhuizing. "Ik ben meer een controlerende speler. Voorin voetballen stond dus niet op nummer één op mijn to do-list. Maar ik ben als nummer 10 een belangrijke schakel in het team, hopelijk kan ik deze lijn doortrekken."

Zijn metamorfose kwam echter niet vanzelf: Thomas herinnert zich nog hoe druistig hij was tijdens zijn eerste oefenduel, waarin hij een half uur zou spelen. "Ik wilde zo mijn best doen, maar na tien minuten was ik al op. Toen keek ik naar de klok en dacht ik: nog twintig minuten. Nu ben ik een stuk minder nerveus voor wedstrijden, maar ik moet nog steeds een beetje wennen."

Zondag komt Thomas hoogstwaarschijnlijk in actie tijdens PSV-Feyenoord. De topper in Eindhoven vangt aan om 14.30 uur.

Poll

Hoe gaat PSV-Feyenoord eindigen?

(4395 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws