Gosens ziet 'veel paniek' in Italië: 'Mensen doen inkopen voor maanden'

Gosens ziet 'veel paniek' in Italië: 'Mensen doen inkopen voor maanden'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 08:28wo 26-02-2020 om 08:28

Robin Gosens merkt dat het onrustig is in Noord-Italië door de uitbraak van het Coronavirus. De vleugelverdediger van Atalanta Bergamo verheugt zich niet op het spelen van wedstrijden zonder publiek.

In de Serie A worden komend weekeinde zes duels zonder fans gespeeld, waaronder de topper tussen Juventus en Internazionale. Maar ook de komende weken lijken de stadions leeg te blijven. "Er is hier veel paniek. Mensen lopen met maskers op en doen in de supermarkt inkopen voor maanden", zegt Gosens in het Algemeen Dagblad.

Atalanta neemt het zelf volgende week in eigen huis op tegen nummer twee SS Lazio. Dat lijkt uit te draaien op een spookduel. "Voetballen zonder publiek is niks", zegt de oud-speler van Heracles Almelo, die zowel een Nederlands als Duits paspoort heeft. "Het lijkt me ook heel raar. Doe het dan niet. Zeker in een land als Italië, waar veel emotie is."

Gosens ziet echter ook niets in het uitstellen van de wedstrijden. Atalanta staat op de drempel van de Champions League-kwartfinale na een 4-1 thuiszege op Valencia. De return in Spanje is 10 maart. "Ook daarom willen we voetballen. We hebben een prachtige uitgangspositie, maar willen niet uit het ritme raken en zo gevaar lopen om nog te worden uitgeschakeld."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws