'Ik ben het er niet mee eens dat Ndayishimiye klaar is voor Nederlandse topclub'

'Ik ben het er niet mee eens dat Ndayishimiye klaar is voor Nederlandse topclub'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 12:15wo 26-02-2020 om 12:15

De terugval van Willem II in de Eredivisie is mede te wijten aan de wisselvalligheid van Mike Trésor Ndayishimiye. Dat stelt Simon Cziommer, die vindt dat de twintigjarige Belg nog niet rijp is voor een Nederlandse topclub.

"Hij is de beste speler, de speler waar iedereen het over heeft", steekt de Duitse analist van wal bij Natafelen op FOX Sports. "Maar je ziet duidelijk dat hij niet iedere wedstrijd de speler is die hij moet zijn. We hadden het erover: moeten topclubs hem halen? Er zijn mensen in het vak die zeggen: hij is klaar voor de top. Maar daar ben ik het niet mee eens. Ik vind hem niet stabiel genoeg."

"Het is een flegmatieke speler, die zeker kwaliteiten heeft, maar hij is tactisch en qua positie nog lang niet in staat om iedere wedstrijd de goede keuze te maken", stelt Cziommer, die zag dat de aanvallende middenvelder 'helemaal niet aanwezig was' tijdens de 4-2 nederlaag tegen FC Emmen. "Hij had maar één leuke actie en was niet geconcentreerd."

Cziommer stelt dat Ndayishimiye eerst moet leren om Willem II te dragen. "Er komt heel veel op hem af, er is heel veel interesse, hoe gaat hij daarmee om? Als je mensen spreekt bij Willem II, zeggen ze: buitencategorie. Hij heeft het in zich, hij heeft de potentie. Alleen moet het constant over een heel seizoen worden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws