Flinke tik voor Bayern: Lewandowski voorlopig uit de roulatie door knieblessure

Flinke tik voor Bayern: Lewandowski voorlopig uit de roulatie door knieblessure

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 16:59wo 26-02-2020 om 16:59

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 17:32wo 26-02-2020 om 17:32

Een flinke domper voor Bayern München: Robert Lewandowski heeft een knieblessure opgelopen en is voorlopig niet inzetbaar. De Poolse spits is naar verwachting vier weken uit de roulatie.

Dinsdagavond ging Der Rekordmeister op bezoek bij Chelsea in de achtste finales van de Champions League. Bayern kende een relatief makkelijke avond en liep uiteindelijk uit naar een stevige 0-3 zege op Londense bodem. Lewandowski was goed voor de derde goal maar raakte ook geblesseerd, al wist hij de wedstrijd wel uit te spelen. Nu blijkt de kwetsuur toch erger dan gedacht en staat de spits ongeveer een maand buitenspel.

Lewandowski verkeert dit seizoen in bloedvorm. In de Bundesliga scoorde hij al 25 keer in 23 wedstrijden. Ook in de Champions League vindt de topspits het doel dit seizoen gemakkelijk: hij had slechts zes optredens nodig voor maar liefst elf doelpunten in het miljardenbal.

De blessure van Lewandowski biedt kansen voor Joshua Zirkzee. De jonge Nederlander begon al drie keer in de basis en mocht tot op heden zeven keer invallen. De achttienjarige aanvaller scoorde zelfs bij zijn debuut.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws