Eredivisie-clubs lieten Mertens links liggen: 'Ze keken liever in het buitenland'

Eredivisie-clubs lieten Mertens links liggen: 'Ze keken liever in het buitenland'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 19:27wo 26-02-2020 om 19:27

Dries Mertens scoorde dinsdagavond op fraaie wijze voor Napoli tegen FC Barcelona en werd daarmee, samen met Marek Hamsik, all-time topscorer van de Italiaanse ploeg. De Belg speelde dertien jaar geleden nog bij AGOVV en zette daar zijn eerste stappen in het betaalde voetbal.

In Apeldoorn kreeg Mertens te maken met spitsentrainer Peter van Vossen. "Ik kon toen al zien dat hij enorm veel potentie had", zegt de gewezen vleugelaanvaller tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik zei tegen hem dat hij ooit op een WK zou spelen. Daar moest hij toen om lachen. Als je ziet waar hij nu staat.. Ja, dat is echt heel knap."

Na drie jaar in Apeldoorn vertrok Mertens naar FC Utrecht, vanwaar hij uiteindelijk naar PSV zou gaan. In Eindhoven verdiende hij zijn transfer naar Napoli. "Ik weet nog dat ik het bijzonder vond dat hij zo lang bij AGOVV speelde", vertelt Van Vossen. "Destijds was de Jupiler League nog een beetje een ondergeschoven kindje, haalden de clubs uit de eredivisie liever spelers in het buitenland. En dat terwijl er een heel complete, talentvolle speler rondliep in Nederland."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws