'Mertens pakte bal af van majesteit Messi: hij is de baas in huis van Maradona'

'Mertens pakte bal af van majesteit Messi: hij is de baas in huis van Maradona'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 09:12wo 26-02-2020 om 09:12

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 11:00wo 26-02-2020 om 11:00

Dries Mertens is na dinsdagavond de topscorer aller tijden van Napoli. De Italiaanse media zijn lyrisch over de 32-jarige Belg, die op schitterende wijze scoorde tegen FC Barcelona in de achtste finale van de Champions League.

De teller van Mertens staat nu op 121 doelpunten voor Napoli. Evenveel als Marek Hamsik. 'Een magische avond in de Champions League', stelt La Gazzetta dello Sport. 'Dries Mertens maakte duidelijk dat Lionel Messi zijn respect moet tonen in de Tempel van Pibe', zo verwijst de roze sportkrant naar de bijnaam van Diego Maradona: Pibe de Oro, het gouden kind.

Ook Tuttosport zag dat niet Messi, maar de voormalig speler van onder meer FC Utrecht en PSV de grote man was in het Stadio San Paolo. 'Je droom verwezenlijken tegen de meest prestigieuze tegenstander: Mertens deed het. Ook in defensief opzicht hielp Dries zijn team, zoals op het moment dat hij de bal afpakte van majesteit Messi. Hij werd dikverdiend toegezongen door de fans van Napoli. In het huis van Maradona is Dries de baas.'

De Corriere dello Sport geeft uitleg over de manier waarop de Rode Duivel zijn treffer vierde na een halfuur. 'Een eerbetoon aan de excentrieke materiaalman Tommaso Starace, die regelmatig op de Instagram-pagina van Mertens staat.'

Het duel tussen Napoli en Barça eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Hoewel Mertens geblesseerd uitviel, is hij vermoedelijk op tijd fit voor de return in Camp Nou op 18 maart. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hi Marek 👋

Een bericht gedeeld door Dries Mertens (@driesmertens) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws