Nummer vijf van Hongarije zet Italiaanse trainer op non-actief vanwege Coronavirus

Nummer vijf van Hongarije zet Italiaanse trainer op non-actief vanwege Coronavirus

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 10:35do 27-02-2020 om 10:35

Laatste update: donderdag 27 februari 2020 om 10:57do 27-02-2020 om 10:57

De Hongaarse club Honved heeft trainer Guiseppe Sannino en zijn assistent voorlopig op non-actief gezet. De club, die uitkomt op het hoogste niveau van Hongarije, wil geen risico nemen met de twee Italiaanse trainers in verband met het Coronavirus.

In het noorden van Italië ligt het dagelijks leven grotendeels stil door de uitbraak van het virus. Zo zijn veel scholen en supermarkten dicht. "De vervanging van Giuseppe Sannino is noodzakelijk omdat hij mogelijk in contact is geweest met mensen die in gebieden wonen die getroffen zijn door het coronavirus", zegt de club in een statement. "We willen verspreiding van de epidemie beperken en spelers, staf en fans beschermen."

Honved benadrukt dat de twee Italianen geen symptomen van het Coronavirus hebben, maar de club wil geen enkel risico nemen. Het is niet duidelijk wanneer de twee zich weer mogen melden bij de nummer vijf van Hongarije. De club vraagt supporters die recent in aanraking zijn geweest met mensen uit de getroffen gebieden om de wedstrijd vanuit huis te kijken. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws