Ajax-opsteker 'niet bewust': kaartenkoning leidt duel in Johan Cruijff Arena

Ajax-opsteker 'niet bewust': kaartenkoning leidt duel in Johan Cruijff Arena

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 15:15do 27-02-2020 om 15:15

Laatste update: donderdag 27 februari 2020 om 16:17do 27-02-2020 om 16:17

De aanstelling van 'kaartenkoning' Tasos Sidiropoulos als arbiter voor het Europa League-duel tussen Ajax en Getafe lijkt goed nieuws voor de thuisploeg, maar is gewoon toeval. Dat stelt Jaap Uilenberg, scheidsrechterscommissielid bij de UEFA.

"Scheidsrechters van de returns worden al voor het eerste knock-outduel aangesteld", legt Uilenberg uit aan het Algemeen Dagblad. "De scheidsrechters voor zowel de heenwedstrijd als de return staan dus al vast, maar worden pas twee dagen voor aanvang van het duel bekend gemaakt. De enige reden dat een scheidsrechter wordt vervangen, is als hij geblesseerd is."

Ajax raakte vorige week zeer gefrustreerd door de overtredingen, schwalbes en het tijdrekken van Getafe. Arbiter Ruddy Buquet greep tot ergernis van de Amsterdammers nauwelijks in en deelde slechts twee gele kaarten uit aan de Spanjaarden. Die laatsten lijken donderdagavond in de Johan Cruijff Arena meer op hun tellen te moeten passen.

Sidiropoulos staat bekend als een ware kaartenkoning. De Griek floot dit seizoen 17 wedstrijden, waarin hij 110 keer geel trok. Een gemiddelde van 6,5 kaarten per duel, zocht het AD uit. In de nationale competitie haalt hij zelfs een moyenne van 8 kaarten per optreden. Hoewel de leidsman deze jaargang geen speler direct rood gaf, deelde hij wel vijf keer een tweede gele prent uit.

Ook AZ maakte al kennis met Sidiropoulos. Hij floot het duel van de Alkmaarders met Royan Antwerp in de voorronde van de Europa League en slingerde liefst vijftien spelers op de bon, waarvan zes van AZ.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ajax nog door?

(9373 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws