'Jansen voor alle Eredivisie-clubs buiten misschien Ajax en PSV een versterking'

'Jansen voor alle Eredivisie-clubs buiten misschien Ajax en PSV een versterking'

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 15:55do 27-02-2020 om 15:55

Anco Jansen kreeg afgelopen zomer aanbiedingen van meerdere Eredivisie-clubs, maar besloot door zijn zware blessure bij FC Emmen te blijven. Trainer Dick Lukkien van de Emmenaren onderhoudt een warme band met zijn dertigjarige aanvoerder.

"Anco zit in mijn hart. Ik ken die jongen al zó lang, hij staat heel dicht bij me, ook qua voetbalfilosofie. Zijn blessure heeft mij ook heel erg pijn gedaan. Anco is een ongelooflijke liefhebber en daarom een genot om mee te werken. Ik hou van hem", vertelt Lukkien aan Voetbal International.

De oefenmeester heeft niets te klagen over de inzet van de aanvallende middenvelder. "Anco had het imago van een Pietje Bell, mensen vonden dat hij niet genoeg voor de sport leefde. Hij houdt af en toe ook wel van leuke dingen doen, maar betekent als je één keer per week op stap gaat, dat je niet voor het voetbal leeft? Dat is natuurlijk onzin."

Volgens Lukkien kan Jansen bijna overal in de Eredivisie moeiteloos mee. "Hij heeft een ongelooflijk groot spelinzicht en ik denk dat hij met betere spelers om zich heen nog veel beter gaat spelen. Qua voetbalkwaliteiten kan hij overal spelen, dat denk ik echt. Een fitte Anco Jansen zou voor alle Eredivisie-clubs buiten misschien Ajax en PSV een versterking zijn. Hij heeft gevoel voor tijd en ruimte in het veld, hij is gewoon bovenmatig getalenteerd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Jansen nog mee in de subtop van de Eredivisie?

Ja
60%
Nee
40%
(1202 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws