Jansen 'wanhopig' en 'ontzettend moedeloos': 'Ik zag het totaal niet aankomen'

Jansen 'wanhopig' en 'ontzettend moedeloos': 'Ik zag het totaal niet aankomen'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 17:22wo 26-02-2020 om 17:22

Anco Jansen voelt zich eindelijk weer voetballer. In november 2019 zag het er nog slecht uit voor de dertigjarige aanvaller, die door de supporters van FC Emmen liefkozend de Messi van De Oude Meerdijk wordt genoemd,

Jansen maakte zijn rentree na maandenlang zoet te zijn geweest met een knieblessure. Een dag later kreeg hij echter de schrik van zijn leven. "Ik stond op en toen zag ik dat mijn knie ontploft was. Hij was helemaal opgeblazen met vocht", vertelt de aanvaller in een interview met Voetbal International.

"Dat was wel even heftig, vooral omdat ik het totaal niet had zien aankomen. De dokters snapten er ook niets van, dan is wel snel duidelijk: dit is niet goed. Ik was na een half jaar keihard werken aan mijn revalidatie in één klap weer terug bij af en niemand wist waarom. Dan vraag je jezelf wel even af: Wat moet ik hier nou mee? En hoe gaat dit nog goedkomen? Ik werd er wanhopig en ontzettend moedeloos van."

Veel hoop kreeg hij niet bij een rondgang langs dokters en experts. "Een van hen zei: Luister Anco, je moet gewoon stoppen met voetballen, want anders kan je dadelijk, over een jaar of tien, niet meer lopen. Maar stoppen met voetballen was voor mij simpelweg geen optie. Ik zei: Dat geloof ik niet, dat gaat niet gebeuren. Ik was vrij snel klaar met die dokter."

Uiteindelijk vond Jansen wél een arts die hij 'vertrouwde'. Na een kleine ingreep en een gericht trainingsschema maakte hij begin februari zijn rentree tegen Feyenoord. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente tekende hij voor zijn eerste Eredivisie-goal in een jaar tijd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws