Supertalent (15) van Dortmund komt eraan: Favre overweegt debuut in maart

Supertalent (15) van Dortmund komt eraan: Favre overweegt debuut in maart

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 16:33do 27-02-2020 om 16:33

De fans van Borussia Dortmund hoeven mogelijk niet lang te wachten op de doorbraak van het supertalent Youssoufa Moukoko. Trainer Lucien Favre sluit niet uit dat hij de pas vijftienjarige aanvaller spoedig bij zijn selectie haalt.

Moukoko breekt al jaren het ene na het andere record in Duitsland. Hij is dit seizoen actief voor Dortmund O19, waarvoor hij liefst 31 keer scoorde in slechts achttien duels. "We hebben een plan met hem", vertelt Favre aan BILD. "Maar ik kan nog niet precies zeggen wanneer hij bij ons aansluit. Misschien in maart, maar we moeten nog een paar dingen afwachten."

Dortmund deed lange tijd zijn uiterste best om Moukoko in de luwte te houden. Zo werd hij in overleg met de Duitse bond de afgelopen tweeënhalf jaar niet geselecteerd voor vertegenwoordigende jeugdelftallen. Onlangs maakte de Bundesliga-topclub echter bekend dat het voor de in Kameroen geboren spits tijd is om uit de schaduw te stappen.

Moukoko zal ondanks zijn zeer jonge leeftijd volgende maand debuteren voor Duitsland O19. Mogelijk maakt hij in maart dus ook zijn debuut voor Dortmund, dat het dan opneemt tegen Borussia Mönchengladbach, Schalke 04 en VfL Wolfsburg.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws