Spelersrapport: Stengs en AZ-duo laten het afweten, vijf onvoldoendes

Spelersrapport: Stengs en AZ-duo laten het afweten, vijf onvoldoendes

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 20:47do 27-02-2020 om 20:47

Laatste update: donderdag 27 februari 2020 om 20:56do 27-02-2020 om 20:56

Het is AZ niet gelukt de volgende ronde van de Europa League te bereiken. De Alkmaarders speelden in de eerste helft goed mee, maar Teun Koopmeiners blunderde met een slechte pass en vervolgens veroorzaakte Oussama Idrissi een strafschop. Het was het begin van het einde voor AZ, waar een aantal spelers door het ijs zakte. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Marco Bizot - 7: Speelde een uitstekende wedstrijd. Hield AZ in de eerste helft een aantal keer goed op de been met uitstekende reddingen. Was vlak voor rust kansloos bij de penalty van Marko Raguz.

Jonas Svensson - 6: Was verdedigend solide, maar kon aanvallend maar weinig brengen tegen de felle LASK-spelers en was minder voorin te vinden dan we van hem gewend zijn.

Ramon Leeuwin - 5,5: Speelde oké, maar niet bijzonder. Deed zijn werk achterin, maar kon niet voorkomen dat LASK toch tot twee doelpunten kwam.

Teun Koopmeiners - 4,5: Speelde voor zijn begrippen een zeer slechte wedstrijd. Was onrustig en leed veel balverlies. Met een zeer slechte pass, die onderschept werd door Reinhold Ranftl, had hij een negatief aandeel bij de penalty van LASK.

Owen Wijndal - 5,5: Kwam niet uit de verf tegen de constant druk zettende LASK-spelers. Pakte halverwege de eerste helft een terechte gele kaart en was ook in de tweede helft onzichtbaar.

Fredrik Midtsjö - 6,5: Speelde een typische 'Midtsjö-wedstrijd'. Zorgde er met een aantal belangrijke onderscheppingen voor dat LASK maar moeilijk aan voetballen toekwam op de helft van AZ.

Dani de Wit - 4,5: Laat steeds vaker zien waarom hij het bij Ajax niet gered heeft. Speelde een zeer teleurstellende wedstrijd en kreeg de bal vaak niet bij de goede kleur. Zorgde in de tweede helft voor het doodvonnis voor AZ door na een lange inworp van voormalig AZ-speler James Holland slap te verdedigen, waardoor Raguz zijn tweede van de avond kon maken. De middenvelder grossierde in verkeerde keuzes.

Jordy Clasie - 6,5: Lijkt steeds beter in zijn vel te zitten bij AZ. Speelde een solide wedstrijd, liet zich niet intimideren door de vele overtredingen van de LASK-spelers en nam zijn medespelers op sleeptouw.

Calvin Stengs - 4,5: Leek in de eerste helft weer wat beter in zijn spel te komen, maar in de tweede helft was de aanvaller het helemaal kwijt. De wanhoop leek er vanaf te spatten bij Stengs, die nauwelijks meer gevaarlijk werd en qua lichaamstaal duidelijk liet blijken niet blij te zijn. Na alle kritiek van de afgelopen dagen is hij er dus nog niet bovenop.

Myron Boadu - 5: Werd door zijn ploeggenoten vaak in de diepte weggestuurd, maar had alle mogelijke moeite met de fysiek sterke verdedigers van de Oostenrijkse ploeg. Was in de laatste fases van de AZ-aanvallen telkens ongelukkig.

Oussama Idrissi - 4,5: Kreeg halverwege de eerste helft dé kans en besloot voor te geven op Stengs, maar het ontbrak hem hierbij aan precisie. Werd uiteindelijk de schlemiel met een typische 'spitsenovertreding' op Ranftl en veroorzaakte een penalty. Zeer ongelukkig van Idrissi, Raguz benutte de pingel. Liet zich in de tweede helft steeds simpel opnaaien door de LASK-spelers.

WISSELS:

Ferdy Druijf - 6: Kwam in de tweede helft in het veld, maar kon het verschil niet meer maken voor AZ.

Hakon Evjen -: speelde niet lang genoeg om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

(Gijs Groeneveld/VoetbalPrimeur)

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws