Nieuwe Eredivisie-clash tussen Ajax en AZ: 'Het was een heel intense wedstrijd'

Nieuwe Eredivisie-clash tussen Ajax en AZ: 'Het was een heel intense wedstrijd'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 14:24vr 28-02-2020 om 14:24

Het avontuur in de Europa League zit er na donderdagavond op voor AZ, maar er is amper tijd om daar teleurgesteld over te zijn met de Eredivisie-clash tegen koploper Ajax op het programma. Trainer Arne Slot weet dat de belangen groot zijn en kijkt uit naar de ontmoeting van zondag in de Johan Cruijff ArenA.

Na de uitschakeling in de Europa League heeft AZ, dat eerder tegen NAC Breda ook al uit de beker werd gekegeld, nog maar één competitie om voor te vechten. Ondanks de klap van donderdagavond is het volgens Slot niet moeilijk om de knop om te zetten richting het duel met Ajax, dat donderdagavond ook uit de Europa League vloog.

"Nee, helemaal niet. Omdat het een hele belangrijke wedstrijd is", blikt de AZ-trainer vooruit. "Nu is de eerstvolgende wedstrijd altijd belangrijk, maar het is ook een hele mooie wedstrijd, een mooi affiche. Daar hebben we heel veel zin in."

Met twee aanvallende teams wordt er zondag spektakel verwacht in Amsterdam, al was in de eerste ontmoeting, die AZ in extremis met 1-0 won, te zien dat het ook anders kan gaan. "We staan allebei bekend om het feit dat we proberen hoog druk te zetten en te voorkomen dat de tegenstanders goed voetballen. Die wedstrijd heb ik eigenlijk een beetje in Alkmaar gezien. Het was een heel intense wedstrijd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws