'Ik heb nooit bedankt voor Oranje en weet dat ze een aanvallend probleem hebben'

'Ik heb nooit bedankt voor Oranje en weet dat ze een aanvallend probleem hebben'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 17:32vr 28-02-2020 om 17:32

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 17:38vr 28-02-2020 om 17:38

Eljero Elia is één van de weinige Nederlanders die een ronde verder is in de Europa League, maar hij blijft in zijn geboorteland een beetje onder de radar. De 33-jarige vleugelspeler van Istanbul Basaksehir had het liever anders gezien.

"De mensen in Turkije weten hoe ik speel en zijn tevreden. Meer heb ik niet nodig. Of ik het jammer vind? Ik hoopte niet voor niets op Ajax, ik ben wel zo eergevoelig dat ik de mensen in Nederland wil laten zien dat ik er nog ben en een hoog niveau haal", vertelt Elia aan Voetbal International.

De oud-Feyenoorder wordt gewaardeerd in Turkije en zet het Nederlands elftal dan ook niet helemaal uit zijn hoofd. "De bondscoach? Ik heb nooit bedankt voor Oranje en ik weet dat ze aanvallend problemen hebben. Ik ga alleen niet van mezelf zeggen dat ik bij de selectie hoor te zitten. Het enige dat ik kan doen, is mijn best en hopen dat de bondscoach dan misschien een keer naar me komt kijken."

Elia kwam dit seizoen 24 keer in actie voor Basaksehir in alle competities. Daarin scoorde hij één keer en gaf hij twee assists.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Elia nog van waarde zijn voor Oranje?

(1411 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws