'Speculaties in Engeland: mogelijk streep door huidige Premier League-seizoen'

'Speculaties in Engeland: mogelijk streep door huidige Premier League-seizoen'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 18:17vr 28-02-2020 om 18:17

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 18:22vr 28-02-2020 om 18:22

Het Coronavirus teistert momenteel Europa en zorgt daardoor ook voor de nodige maatregelen en speculaties in de sportwereld. Het eerste Liverpool-kampioenschap in dertig jaar tijd zou door het virus zelfs op de tocht staan.

Daily Mail speculeert naar een mogelijk doemscenario voor de aanstaande landstitel van Liverpool. Door heel Europa staan grote sportevenementen op de tocht en volgens het Engelse medium is het afblazen van de Premier League voor de komende twee maanden een scenario waar rekening mee wordt gehouden. Er is verder geen regulering bij een dergelijk geval bekend en dus hebben Jürgen Klopp en zijn mannen volgens de krant geen enkele garantie op de titel bij een dergelijke noodoplossing, ondanks de straatlengte voorsprong in de Premier League.

Terwijl er nog elf wedstrijden op de rol staan in de hoogste Engelse competitie, waarvan Liverpool er vier moet winnen voor het eerste landskampioenschap in dertig jaar tijd, is er nog geen enkele zekerheid. Wanneer de Engelse bond en de overheid maatregelen moeten nemen wegens het Coronavirus, worden er 'crisis talks' gehouden om te beslissen over deze vreemde situatie. Daarin wordt dan besproken of de op dat moment huidige stand fungeert als eindstand, of dat het gehele seizoen wegens niet uitspelen ongeldig wordt verklaard.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws