Advocaat bracht Tina Turner naar Eindhoven: 'Ja, die komt van mij af inderdaad'

Advocaat bracht Tina Turner naar Eindhoven: 'Ja, die komt van mij af inderdaad'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 18:55vr 28-02-2020 om 18:55

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 19:00vr 28-02-2020 om 19:00

Dick Advocaat was vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de confrontatie met PSV uitstekend in vorm. De markante oefenmeester erkent dat hij de persoon was die het huidige opkomstnummer van PSV deed introduceren.

De selectie van de Eindhovenaren komt sinds jaar en dag het Philips Stadion binnengewandeld op het nummer Simply the Best van Tina Turner. De trainer van de tegenstander van aankomende zondag is verantwoordelijk. "Ja, die komt van mij af. Ze hadden toen met de opkomst van de spelersgroep volgens mij niet zo'n goed nummer. Het gekke is, als ik opkom, voel ik het nog steeds. Dus dat voelen die spelers ook, die het dan wel even willen laten zien."

Advocaat denkt bij het iconische nummer terug aan zijn tijd in Schotland. "Ik kan me nog herinneren, met Glasgow Rangers, bij Europa Cup-wedstrijden, dan zag je Tina Turner op een paard op dat grote bord. Dan hoorde je die muziek op de achtergrond. Alleen dat beeld en die muziek. Meer had je niet nodig", concludeert de oefenmeester, die meteen op een idee voor De Kuip komt. "We kunnen het onszelf hier eigenlijk veel makkelijker maken", grapt hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws