AD: Advocaat moet overtuigd worden, verkoop Berghuis 'zeker niet uit te sluiten'

AD: Advocaat moet overtuigd worden, verkoop Berghuis 'zeker niet uit te sluiten'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 08:57vr 28-02-2020 om 08:57

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 08:59vr 28-02-2020 om 08:59

Dat Dick Advocaat ook volgend seizoen trainer van Feyenoord is, is nog geen uitgemaakte zaak. De stadionclub wil graag door met Advocaat – die eind oktober het stokje van Jaap Stam overnam – maar De Kleine Generaal zelf wacht volgens het Algemeen Dagblad nog even af.

Advocaat moet nog 'over de streep getrokken worden', schrijft het AD in een analyse. De trainer wil zich pas voor langere tijd aan Feyenoord verbinden wanneer duidelijk is met wat voor selectie hij het nieuwe seizoen in kan gaan. Nu Sam Larsson op weg is naar China, worden de perspectieven wellicht beter. Feyenoord moet een deel van de transfersom voor de Zweed afstaan aan sc Heerenveen, maar houdt een paar miljoenen over, waarmee het komende zomer de transfermarkt op kan.

Welke spelers zullen blijven, is nog even afwachten. Het AD noemt reserves Jan-Arie van der Heijden en Renato Tapia als mogelijke vertrekkers, terwijl huurlingen Rick Karsdorp (AS Roma), Edgar Ié (Trabzonspor) en Oguzhan Özyakup (Besiktas) in principe terugkeren naar hun eigenlijke werkgever. Aanvoerder Steven Berghuis verlengde afgelopen zomer zijn contract, maar volgens het AD is een verkoop van de linkspoot 'zeker niet uit te sluiten'.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verwacht jij dat Advocaat ook volgend seizoen trainer is van Feyenoord?

Ja
83%
Nee
17%
(10372 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws