'UEFA in gesprek met politieke bronnen: EK mogelijk in gevaar door Coronavirus'

'UEFA in gesprek met politieke bronnen: EK mogelijk in gevaar door Coronavirus'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 20:29vr 28-02-2020 om 20:29

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 20:49vr 28-02-2020 om 20:49

Nu steeds meer landen last krijgen van het Coronavirus rijst de vraag of het virus ook gevolgen gaat hebben op het EK van aankomende zomer. De UEFA wil het eindtoernooi ten koste van alles door laten gaan, maar volgens verschillende politieke bronnen is er zeker een kans dat het EK uitgesteld moet worden.

Zoals alles nu gepland staat begint het eindtoernooi op 12 juni in Rome, maar dit is dus allesbehalve zeker. Volgens The Independent is er al een crisisoverleg gaande waarin alle mogelijke situaties doorgesproken worden.

Het Coronavirus heeft er al in meerdere landen voor gezorgd dat er sportevenementen achter gesloten deuren plaatsvinden en in enkele gevallen werd er zelfs besloten wedstrijden af te gelasten. Zo werden er meerdere wedstrijden in de Serie A afgelast.

Vooral de structuur van het aankomende EK zorgt voor problemen. Voor het eerst in de historie wordt het toernooi niet in één of twee landen gehouden, maar in verschillende landen door heel Europa. In totaal worden er 12 landen aangedaan, waaronder Nederland. Op deze manier zou het virus zich zeer makkelijk kunnen verspreiden over het hele continent.

UEFA
De UEFA heeft al kort gereageerd op de kwestie. "Het EK van 2020 gaat beginnen op 12 juni in Rome. De UEFA houdt contact met relevante internationale en locale instanties met betrekking tot het Coronavirus en de ontwikkeling ervan. Op het moment is het nog niet nodig om iets aan de planning aan te passen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws