Perez zet mogelijke Koeman-opvolgers op een rij: 'Is boeiend, maakt écht verschil'

Perez zet mogelijke Koeman-opvolgers op een rij: 'Is boeiend, maakt écht verschil'

01-03-2020 08:16 Laatste update: 09:25
37

De kans is aanwezig dat het Nederlands elftal na het EK op zoek moet naar een nieuwe bondscoach. Ronald Koeman stond al in de belangstelling van Barcelona en staat naar verluidt open voor een avontuur bij een topclub. Kenneth Perez kijkt alvast naar een potentiële opvolger.

Perez denkt dat Arne Slot een 'interessante trainer' zou zijn voor het Nederlands elftal. De FOX Sports-analist is een liefhebber van de AZ-coach. "Hij speelt herkenbaar voetbal en is duidelijk, ook in zijn presentatie. Klip en klaar", vertelt Perez in een interview met Voetbal International. De analist komt vervolgens met een opvallende naam. "Ook Fred Grim heb ik hoog zitten. Organisatorisch is hij echt geweldig en ook zijn spelopvatting is goed."

Perez sluit niet uit dat het een goed idee is om in het buitenland te kijken naar een nieuwe bondscoach. "Ik ben heel erg fan van de Red Bullfilosofie, misschien loopt daar een goede rond", doelt hij op de organisatie waar onder meer Red Bull Salzburg en RB Leipzig onder vallen.

Uiteindelijk wijst Perez zijn favoriet aan, mocht Koeman daadwerkelijk vertrekken. "Peter Bosz vind ik boeiend, hij maakt écht het verschil. Maar een nieuwe bondscoach… Nou, Peter Bosz. Dat zou ik interessant vinden."