'Schuurs is geen Ramos, maar die was niet als jonge juffrouw op grond gevallen'

'Schuurs is geen Ramos, maar die was niet als jonge juffrouw op grond gevallen'

02-03-2020 08:46 Laatste update: 09:06
85

Rafael van der Vaart is niet onder de indruk van het povere spel van Ajax tegen AZ. Vooral de rol van Perr Schuurs bij de 0-1 van Myron Boadu spreekt volgens de voormalig voetballer boekdelen.

Na een goede pass van Fredrik Midtsjö kwam Boadu vrij voor Onana. Schuurs kwam nog dichtbij de AZ-spits, maar liet zich gemakkelijk wegzetten. "Ik weet wel: Schuurs is geen Sergio Ramos, maar die was niet als een jonge juffrouw op de grond gevallen", begint Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. Het spel van Ajax laat volgens de analist ook te wensen over. "Ik vind nog dat ze geluk hebben, tegen Getafe ook: twee keer lat, een paar keer paal geloof ik... Het ziet er niet best uit, zorgwekkend."

AZ kon daarentegen zeker wel indruk maken op Van der Vaart, die het niet verrassend had gevonden als de score nog hoger was uitgevallen. "Ik heb wel genoten van AZ. Ajax had eigenlijk geen schijn van kans, het had ook 2-6 kunnen zijn. Het is dat Onana de enige was bij Ajax die goed in vorm was." Vooral de AZ-voorhoede, de laatste weken bekritiseerd, maakte het verschil. "Mooie aanvallen, het was weer fantastisch om naar Stengs te kijken, Boadu natuurlijk geweldig, Idrissi", sluit Van der Vaart af.