Update: UEFA neemt flinke maatregelen met Europese duels achter gesloten deuren

Update: UEFA neemt flinke maatregelen met Europese duels achter gesloten deuren

02-03-2020 20:48 Laatste update: 05-03-2020 19:53
77

Valencia overweegt om de ruim tweeduizend fans van Atalanta die volgende week dinsdag de Champions League-return tussen beide clubs in Mestalla willen bezoeken te weigeren. De Spanjaarden zijn bang voor verdere verspreiding van het coronavirus.

In Noord-Italië zijn veel mensen besmet met het virus en vier Valencia-fans zijn na de uitwedstrijd in Milaan in quarantaine gezet omdat ze virus-gerelateerde klachten hebben. Los Che overweegt nu dan ook om alle supporters van Atalanta die de return in de Spaanse sinaasappelstad willen bekijken te weigeren, schrijft AS. Dat gaat om 2377 Italiaanse fans.

Alle mensen die een ticket hebben gekocht voor het uitvak zouden dus zomaar geweigerd kunnen worden, maar dat zou tegen de regels van de UEFA zijn. De Europese voetbalbond heeft zich niet uitgesproken over eventuele maatregelen in verband met corona en dus zou het op eigen houtje weigeren van fans bestraft kunnen worden.

Atalanta, de ploeg van Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens, neemt een 4-1 overwinning mee naar Valencia.

Update: De Champions League-wedstrijd tussen Valencia en Atalanta Bergamo wordt helemaal zonder fans gespeeld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat meldt Cadena Cope. Aanvankelijk overwoog Valencia de tweeduizend meereizende fans uit Italië te weren, maar volgens de laatste berichtgeving uit Spanje is besloten de wedstrijd achter gesloten deuren af te werken. Ook Alaves-Valencia en Getafe tegen Internazionale (Europa League) zouden zonder fans gespeeld worden.

Update 19:34 uur: De Spaanse minister van Volksgezondheid, Salvador Illa, heeft op een persconferentie laten weten dat Valencia - Atalanta en Getafe - Inter definitief achter gesloten deuren gespeeld zullen worden. Ook worden Barcelona - Napoli en Sevilla - AS Roma mogelijk afgesloten voor fans.

Update 12.35 uur: Het regent afgelastingen in het zuiden van Europa. Ook de Italiaanse bekerwedstrijd tussen Napoli en Internazionale van donderdagavond gaat niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. De wedstrijd wordt op een later moment ingehaald.

Update: De UEFA heeft definitief besloten om de duels Valencia - Atalanta en Internationale - Getafe achter gesloten deuren af te werken. De voetbalbond heeft daarmee het verzoek van de Spaanse minister van volksgezondheid, Salvador Illa, gehonoreerd. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat verdere uitbreiding van het coronavirus in de kiem gesmoord wordt.