Almere City snijdt zichzelf in de vingers met protest: Jong AZ pakt nu de zege

Almere City snijdt zichzelf in de vingers met protest: Jong AZ pakt nu de zege

Gepubliceerd: maandag 2 maart 2020 om 21:52ma 02-03-2020 om 21:52

Het protest van Almere City tegen het onrechtmatig opstellen van een speler door Jong AZ heeft niet geholpen. De wedstrijd die nietig werd verklaard eindigde in 3-3, nu wisten de talentvolle Alkmaarders zelfs met 3-1 te winnen.

Kenzo Goudmijn was niet speelgerechtigd vanwege een systeemfout bij de KNVB, waardoor de wedstrijd na protest van Almere overgespeeld moest worden. De Flevolanders zullen nu wensen dat ze dat niet hebben gedaan, want door de 2-1 nederlaag bij Jong AZ is de ploeg van trainer Ole Tobiasen een belangrijk punt kwijt in de strijd om de play-offs.

De twee ploegen maakten er een boeiend schouwspel van en er waren kansen over en weer. De eerste kans die benut werd was er één van Almeerse zijde. Thomas Verheijdt promoveerde een voorzet van Mees Kaandorp tot doelpunt en in het vervolg van de wedstrijd kregen de bezoekers nog voldoende mogelijkheden om de marge uit te breiden. Dat gebeurde echter niet.

Daarmee sneed Almere zichzelf in de vingers, want in de slotfase draaide Jong AZ de wedstrijd helemaal om. Eerst was het Ferdy Druijf, vorig seizoen nog topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, die een kwartier voor tijd het net vond en er daarmee 1-1 van maakte. Een paar minuten later volleerde Thijs Oosting knap binnen en in de slotfase bezegelde Zakaria Aboukhlal het Almeerse lot: 3-1. Almere laat daarmee na om de achtste plaats van NEC over te nemen en blijft negende.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws