FC Groningen aanvaardt risico: beroep tegen vuurwerkstraf na Ajax-thuis overwogen

FC Groningen aanvaardt risico: beroep tegen vuurwerkstraf na Ajax-thuis overwogen

Gepubliceerd: dinsdag 3 maart 2020 om 14:39di 03-03-2020 om 14:39

Laatste update: dinsdag 3 maart 2020 om 14:46di 03-03-2020 om 14:46

FC Groningen is door de KNVB bestraft nadat er vuurwerk werd afgestoken tijdens het thuisduel met Ajax: De Trots van het Noorden moet een boete van ruim zeventienduizend euro betalen en Vak F – waar de harde kern is gehuisvest – moet één wedstrijd leeg blijven. Algemeen directeur Wouter Gudde is het er echter niet mee eens.

De club overweegt sterk om tegen de straf in beroep te gaan, laat Gudde weten aan RTV Noord. "Ik vind dat we een hoop gedaan hebben om dit te voorkomen en er wordt op deze manier een hoop onschuldigen gestraft", aldus de teleurgestelde directeur.

De fanatieke Groningse fans zijn in het recente verleden al vaker in de fout gegaan: de eerste thuiswedstrijd van het seizoen – tegen FC Twente – werd ook al in het bijzijn van een leeg Vak F afgewerkt. "Of je het nu eens bent met de straffen of niet, vuurwerk afsteken mag gewoon niet", stelt Gudde, die de schuld echter niet bij de club legt. "De kans is dat we een zwaardere straf krijgen als we in beroep gaan, maar ik vind dat wij als club nu voldoende hebben gedaan om dit te voorkomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws