De Ligt krijgt steun van Oranje-concurrent: 'Hij kan me over van alles benaderen'

De Ligt krijgt steun van Oranje-concurrent: 'Hij kan me over van alles benaderen'

03-03-2020 20:17
26

Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt zijn in Oranje en in de Italiaanse Serie A concurrenten, maar kunnen het onderling goed met elkaar vinden. De stopper van Internazionale is blij dat er met De Ligt een collega in de buurt is komen wonen.

De Vrij kan zich de eerste ontmoeting met De Ligt nog goed herinneren. "Ik weet nog wel dat hij als 17-jarige bij Oranje kwam en dat ik in de bus naast hem ging zitten om te praten", vertelt de verdediger van Inter tegenover Ziggo Sport. "Ik zag toen gelijk wel dat het een goede jongen was. Er waren gelijkenissen met mezelf: op die leeftijd al zo leergierig en gewoon lekker normaal."

Nu De Ligt bij Juventus speelt is hij in de Italiaanse competitie een concurrent van het Inter van De Vrij. Daarnaast strijden de twee ook om een basisplek in Oranje. Toch ziet de voormalig Feyenoorder De Ligt vooral als vriend. "Hij weet dat hij me voor wat dan ook kan benaderen, en andersom is dat ook zo. Dan is het ook leuk dat je niet te ver van elkaar woont, waardoor je elkaar kan opzoeken. Er is wel echt een vriendschap ontstaan."