Tagliafico kan '35 miljoen opleveren': 'Ideale speler voor Atlético of Real'

4 maart 2020 om 12:12
Laatste update: 4 maart 2020 om 12:45

Nico Tagliafico zou een uitstekende speler zijn voor Atlético Madrid of Real Madrid. Dat stelt David Endt, die verwacht dat de Argentijn binnenkort Ajax zal gaan verlaten voor een avontuur in een andere competitie.

Endt merkt op dat Zuid-Amerikaanse spelers steeds populairder worden bij Ajax. Woensdag bevestigde de club nog de komst van de achttienjarige Braziliaan Giovanni. "Het is een hype om in Zuid-Amerika spelers te halen en dat is ook te danken aan het succes van sommigen", aldus Endt in gesprek met VoetbalPrimeur.

Davinson Sánchez en Nico Tagliafico zijn daar volgens Endt goede voorbeelden van. "Tagliafico blijkt een topper voor Ajax. Hij brengt een andere geest in dat team, iets dat er niet was bij Ajax de afgelopen jaren. En dat brengt een club dus om een speler als Magallán te kopen. Maar die verdwijnt, want die heeft niet die capaciteiten. Alles wat positief is dat maakt indruk, zeker als Tagliafico straks voor 35 miljoen vertrekt. Dan zeg je: goede investering, waardevol voor de club geweest in verschillende opzichten."

Endt ziet Tagliafico naar de top van Spanje vertrekken. "Hij is een ideale speler om bij Atlético Madrid zijn dingen te gaan doen. Maar ook bij Real Madrid zou dat kunnen. Hij heeft zo'n extra kwaliteit in het vuur dat hij meeneemt in zijn spel, daar kun je niet op een middagje op De Toekomst les van geven. Dat zit diep van binnen. Hij kan dus overal goed terecht."

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!