Van de Beek speelt open kaart: 'Combinatie van factoren, we missen zelfvertrouwen'

Van de Beek speelt open kaart: 'Combinatie van factoren, we missen zelfvertrouwen'

05-03-2020 07:38 Laatste update: 11:37
137

Donny van de Beek is diep teleurgesteld over de volgende tegenslag van Ajax, bekeruitschakeling. De middenvelder geeft toe dat de ploeg van Erik ten Hag zelfvertrouwen mist in het veldspel.

In gesprek met NOS baalt de middenvelder als een stekker, zeker als hij terugdenkt aan de gewonnen bekerfinale tegen Willem II van vorig jaar (4-0). "Ik ben heel erg teleurgesteld. We hebben een grote kans laten liggen om de finale te halen. We hebben allemaal gezien vorig jaar hoe mooi dat is. In dat opzicht is het zeker weer een teleurstellende avond. We hebben ons doel niet gehaald."

Wedden

Meer odds

Van de Beek kan de vinger niet per se op de zere plek leggen, maar merkt dat hij en zijn teamgenoten zelfvertrouwen missen in deze vorm. "Ons spel heeft ons grote successen gebracht, dus dat moeten we blijven doen. Het is nu zaak voor ons om keihard te blijven werken en alles eruit te halen wat erin zit. Het is van alles een beetje. Als je een aantal keer verliest, is het ook een stukje zelfvertrouwen. Het is een combinatie van factoren."

Lang om te treuren heeft Ajax niet. De strijd om de landstitel gaat komend weekend onverminderd door en volgens Van de Beek moet zijn ploeg de volgende wedstrijd tegen sc Heerenveen hoe dan ook winnend afsluiten. "Het moet zaterdag zeker gebeuren. We moeten de focus hebben op het kampioenschap, het grootste doel waar we vooraf op mikten. Niet vergeten om goed in ons spel te komen."