Beugelsdijk heeft basisplaats voor het oprapen: 'Dan zal trainer hem laten staan'

Beugelsdijk heeft basisplaats voor het oprapen: 'Dan zal trainer hem laten staan'

05-03-2020 09:22
49

Shaquille Pinas miste tot nu toe nog geen minuut bij ADO Den Haag, maar de centrale verdediger moet aankomend weekend noodgedwongen vanaf de tribunes toekijken tegen AZ. Volgens voormalig ADO-speler Jan-Paul Saeijs zou het Pinas wel eens zijn basisplaats kunnen kosten.

Beugelsdijk is zijn plek in de ADO-basis al een aantal weken kwijt en hoopt deze zo snel mogelijk terug te veroveren. "En als ze zaterdag, met Beugelsdijk in de basis, punten pakken, zal de trainer hem waarschijnlijk laten staan", geeft oud-speler Jan-Paul Saeijs aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Pinas heeft zijn waarde voor het elftal bewezen, maar dat hij al het hele seizoen heeft gespeeld, telt straks niet meer als het zonder hem beter gaat."

Saeijs ziet in Beugelsdijk op het moment een welkome aanvulling in de verdediging van ADO. "Je hebt centraal achterin een voetballer en een beuker nodig en daarin kunnen Sam Stubbs en Beugelsdijk elkaar prima aanvullen. Beugelsdijk is een harde mandekker en kan daarin nuttiger dan Pinas zijn", aldus Saeijs. 

ADO neemt het zaterdagavond in Alkmaar op tegen AZ. De aftrap bij die wedstrijd is om 18:30 uur.