Oud-stopper Juventus in de bres voor De Ligt: 'Men wil buitenaardse dingen zien'

Oud-stopper Juventus in de bres voor De Ligt: 'Men wil buitenaardse dingen zien'

05-03-2020 18:45
34

Matthijs de Ligt wordt regelmatige bekritiseerd in de Italiaanse media, al begrijpt Jonathan Zebina, ex-speler van Juventus daar weinig van. De oud-verdediger denkt dat het doodnormaal is dat De Ligt een gewenningsperiode nodig heeft in Italië.

In gesprek met Bleacher Report springt de Fransman in de bres voor de peperdure verdediger. "Hij heeft het op het begin moeilijker gehad dan mensen hadden verwacht. Maar hoe oud is hij? Twintig? Hij is in het diepe gegooid en het is niet meer dan normaal dat dat lastig is. Wat niet normaal is, is dat mensen direct buitenaardse dingen van hem verwachten", zegt Zebina.

"Er is hier nu eenmaal een hoop meer aandacht, en daar moet hij gewoon aan wennen", claimt Zebina, die zes jaar in Turijn actief was. "Je komt uit voor een extreem prestigieuze club. Het grote voordeel van spelen bij Juventus, is dat het leven in Turijn heel rustig en vredig is. Je voelt hier niet zulke druk als bijvoorbeeld in Milaan, Rome en Florence. That is een enorm groot voordeel voor hem", besluit Zebina.