'Weet hoe ik de situatie moet omdraaien en het verhaal bij PSV mooier kan maken'

'Weet hoe ik de situatie moet omdraaien en het verhaal bij PSV mooier kan maken'

Gepubliceerd: zaterdag 7 maart 2020 om 09:08za 07-03-2020 om 09:08

Laatste update: zaterdag 7 maart 2020 om 11:30za 07-03-2020 om 11:30

Ritsu Doan kwam voor een slordige 7,5 miljoen euro over van FC Groningen naar PSV, maar wist nog zelden te imponeren in Eindhoven. De Japanse dribbelaar is vastberaden zich in het elftal van Ernest Faber te knokken.

Faber was tijdens zijn verblijf in het Hoge Noorden altijd lyrisch over de Japanner, maar doet bij PSV nauwelijks een beroep op hem. "Ik dacht dat de trainerswissel misschien positiever zou uitpakken omdat hij me al kende, maar het verloopt nog niet zoals ik me had voorgesteld", erkent Doan tegenover De Telegraaf. "Als iemand het rendement van Messi of Ronaldo overlegt, kiest de trainer voor hem, al begrijp ik dat ik nog niet op zo'n niveau zit."

In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, steekt Doan de hand in eigen boezem. "Je kunt gefrustreerd zijn over de situatie en de redenen waarom dit gebeurt. Iemand de schuld hiervoor in de schoenen schuiven, is super easy. Maar ik begrijp het waarom. En dat ligt ook aan mezelf en wat ik tot nu toe heb laten zien. Waar ik toe in staat ben, moet ik op het veld laten zien. Ik heb alleen de kans ervoor nodig. Het antwoord ligt alleen bij mezelf. Ik weet hoe ik deze situatie moet omdraaien en het verhaal bij PSV mooier kan maken dan het tot nu toe is geweest."

Doan komt regelmatig enkele minuten voor het einde in het veld voor Mohamed Ihattaren, maar wil zelfs die luttele minuten aanpakken om zich te bewijzen. "Je kunt denken: één minuut, dan wil je niet eens spelen, want wat kan er nog gebeuren? Maar ik hou me vast aan het omdraaien van de situatie. Wat de staf of spelers tegen me zeggen, daar luister ik naar. Wat óver me wordt gezegd, is voor mij verspilde energie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws