Schreuder krijgt steun: 'We hebben meer dan 130 miljoen binnengehaald, kost tijd'

Schreuder krijgt steun: 'We hebben meer dan 130 miljoen binnengehaald, kost tijd'

07-03-2020 15:57
38

Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder krijgt alle tijd om aan zijn ploeg te bouwen. De van Ajax overgekomen assistent presteert wisselvallig tijdens zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke in de Bundesliga: Hoffenheim bezet na 24 speelrondes de achtste plek.

In de eerste seizoenhelft wonnen Schreuder en de zijnen nog bij Bayern München, maar de return in eigen huis leverde op schrikkeldag een smadelijke 0-6 nederlaag op. Schreuder hoeft zich echter absoluut geen zorgen te maken, benadrukt technisch manager Alexander Rosen. "We zijn uiterst tevreden over zijn werk. Het kost nu eenmaal tijd om veranderingen door te voeren, zeker na het tijdperk-Nagelsmann (die na drie jaar naar RB Leipzig vertrok, red.). En bij Hoffenheim hebben we geduld", laat hij voor de camera van FOX Sports weten.

Rosen wijst op de metamorfose die Hoffenheim afgelopen zomer heeft ondergaan: in het kielzog van Nagelsmann vertrokken ook spelers als Joelinton, Kerem Demirbay en Nico Schulz uit de Rhein-Neckar Arena. "We hebben meer dan 130 miljoen euro binnengehaald op de transfermarkt. Als je team zo verandert, is het normaal om je oude niveau opnieuw aan te tikken."