Bosz' Leverkusen laat geen spaan heel van Frankfurt, Leipzig verspeelt punten

07-03-2020 17:23 Laatste update: 17:26
9

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz doet goede zaken in de strijd om een Champions League-ticket. De wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt werd simpel met 4-0 gewonnen. RB Leipzig heeft punten verspeeld in de titelstrijd: op bezoek bij Wolfsburg kwam het niet verder dan 0-0.

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 4-0
Een lekkere middag voor Leverkusen, dat geen kind had aan Eintracht Frankfurt. Al na vier minuten schoot smaakmaker Kai Havertz de 1-0 binnen voor de thuisploeg en binnen het kwartier maakte Karim Bellarabi er al 2-0 van. Het waren twee mooi uitgespeelde aanvallen, Havertz en Bellarabi hoefden vrij voor doel alleen binnen te tikken.

De Leverkusen-storm ging vervolgens wat liggen. Met een 2-0 stand zochten beide teams de kleedkamers op, maar het was niet zo dat Frankfurt in de tweede helft beter voor de dag kwam. Havertz dacht al snel de 3-0 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later was het alsnog raak, toen Paulinho de bal knap achter Frankfurt-keeper Kevin Trapp schoot.

Uiteindelijk zette diezelfde Paulinho een paar minuten later de eindstand op het scorebord door de 4-0 binnen te schieten. Het betekent dat Leverkusen op een knappe vierde plaats staat in de Bundesliga, één punt achter Borussia Dortmund. De ploeg van trainer Lucien Favre komt later dit weekend nog in actie.

Wolfsburg - RB Leipzig 0-0
Duur puntenverlies voor RB Leipzig op bezoek bij het Wolfsburg van Wout Weghorst. De Nederlander speelde de hele wedstrijd mee en zag hoe zijn ploeg knap standhield tegen de kampioenskandidaat. In de beginfase van de wedstrijd waren er een aantal goede kansen voor Wolfsburg, maar deze werden niet benut. In de tweede helft nam de uitploeg de regie over, maar tot een doelpunt kwam Leipzig niet.

Hertha BSC - Werder Bremen 2-2
Even leek het erop dat Werder Bremen drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie bij kon schrijven, maar de ploeg gaf het uiteindelijk weer helemaal uit handen. Al na zes minuten spelen stonden de gasten met 0-2 voor door doelpunten van Josh Sargent en Davy Klaassen, maar vlak voor rust maakte Niklas Stark en 1-2. Na rust was Hertha de betere en maakte het verdiend de gelijkmaker via Matheus Cunha. Dat was uiteindelijk ook de eindstand.