Advocaat bedelft linkspoten onder complimenten: 'Dat hoofdje vind ik heel leuk'

Advocaat bedelft linkspoten onder complimenten: 'Dat hoofdje vind ik heel leuk'

08-03-2020 17:16
17

Feyenoord-trainer Dick Advocaat geniet met volle teugen van de ontwikkeling van Tyrell Malacia. De twintigjarige Rotterdammer vormt samen met collega-back Ridgeciano Haps de linkerflank van Feyenoord, tot volle tevredenheid van De Kleine Generaal.

Volgens Advocaat heeft Malacia alles wat een linksback in huis moet hebben. "Hij ontwikkelt zich geweldig, leuk om te zien. Het is een jongen die je vijf keer tegenkomt, die aan de bal goed is, die een enorme winnaarsmentaliteit heeft...", somt hij na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Willem II op in gesprek met FOX Sports. "En dat hoofdje van hem vind ik wel heel leuk, als ik eerlijk ben", voegt Advocaat daar met een glimlach aan toe.

Ook het spel van de linker centrale verdediger, Marcos Senesi, kon Advocaat wel bekoren. "Of iemand eruit sprong? Nou, ik vond Senesi wel héél goed spelen. Die is de twijfel toch wel voorbij?", reageert hij tegenover interviewster Hélène Hendriks. Vlak nadat hij Jaap Stam opvolgde, gaf Advocaat nog de voorkeur aan Jan-Arie van der Heijden. "Maar ik zag zijn kwaliteiten al op de training. Ik kreeg de kans om hem eens als rechter centrale verdediger in te brengen en toen pakte hij het gelijk op. Daarna is hij niet meer eruit geweest."