Bayern München werkt verder aan ongeslagen status in Beiers feestduel

08-03-2020 17:26
12

Bayern München heeft Bundesliga-achtervolger Borussia Dortmund weer op vier punten gezet. Der Rekordmeister trok het thuisduel met FC Augsburg na rust naar zich toe en is alweer elf competitieduels ongeslagen.

Het Beierse onderonsje - met Joshua Zirkzee en Jeffrey Gouweleeuw beiden in de basis - stond in het teken van de 120ste verjaardag van Bayern én de tijdelijk gestaakte wedstrijd tegen Hoffenheim. De winnaar van de laatste zeven Bundesliga-edities speelde in speciale shirts én riep via de reclameborden op tot sportiviteit en verdraagzaamheid. De wedstrijd tegen de nummer 14 kwam zeer moeizaam op gang: alleen Thomas Müller kwam vlak voor rust in de buurt van het doel.

In de tweede helft deed Der Rekordmeister echter snel zaken. Boateng speelde de defensie van Augsburg uit elkaar met een ragfijne dieptepass en Müller nam de bal ineens uit de lucht: 1-0. Bayern kreeg via Serge Gnabry meerdere kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar kon ook opgelucht ademhalen nadat Florian Niederlechner vrij voor doelman Manuel Neuer opdook. Diezelfde Niederlechner scoorde vlak voor tijd wel, maar de arbitrage had buitenspel gezien.

In de blessuretijd maakte Leon Goretzka alsnog een einde aan alle onzekerheid met zijn 2-0, na een knappe combinatie met Gnabry. Bayern komt op 55 punten en speelt in de competitie nog tegen Union Berlin en Eintracht Frankfurt, voordat men kan beginnen aan het cruciale duel met Borussia Dortmund op 4 april.