Groningse verwijten na PSV-nederlaag: Schandalig dat we hier verloren hebben

Groningse verwijten na PSV-nederlaag: "Schandalig dat we hier verloren hebben"

08-03-2020 23:31
65

Bij FC Groningen waren de druiven zuur na de thuisnederlaag tegen PSV. De ploeg van Ernest Faber vertrok met een 0-1 zege uit het Hitachi Capital Mobility Stadium en bij FC Groningen vond men dat deze nederlaag absoluut niet nodig was.

Denzel Dumfries maakte het verschil met een vroege treffer, maar FC Groningen-trainer Danny Buijs vond dat er een reeks fouten aan die treffer vooraf ging. "Sam Schreck laat Dumfries uit zijn rug lopen, Lundqvist zet geen druk en ik vind dat die bal er te gemakkelijk ingaat. Sergio Padt staat naar mijn mening te ver voor zijn doel", somde hij op in gesprek met RTV Noord. Aanvoerder Mike te Wierik was het eens met zijn trainer en vond dat FC Groningen 'zichzelf die tegengoal kon verwijten'. "Het is schandalig dat we hier verloren hebben", aldus de verdediger.

Buijs was sowieso niet te spreken over zijn ploeg: Daishawn Redan werd gehuurd van Hertha BSC om spits Kaj Sierhuis te doen vergeten, maar staat na vijf Eredivisie-duels nog op nul treffers. De Amsterdammer lijkt te moeten vrezen voor zijn basisplek. "Ik hoorde goede verhalen, maar ben nu niet tevreden over hem. Het is mogelijk dat ik volgende week andere keuzes maak", sprak hij duidelijke taal.