De Ligt 'de beste man achterin bij Juve', viermaal 'studenten-10' voor De Vrij

De Ligt 'de beste man achterin bij Juve', viermaal 'studenten-10' voor De Vrij

09-03-2020 00:40
47

De Serie A-zondag stond in het teken van de kraker tussen het Juventus van Matthijs de Ligt en het Internazionale van Stefan de Vrij. La Vecchia Signora trok aan het langste eind, waardoor Internazionale de Scudetto vermoedelijk op zijn buik kan schrijven. Wat vond men in Italië van de twee Nederlanders? VoetbalPrimeur duikt in de Italiaanse pers.

De Italiaanse tak van FOX Sports deelde een 7 uit aan De Ligt en een 5,5 aan De Vrij, die een belangrijke rol in de openingstreffer van Aaron Ramsey speelde door de bal lichtjes te toucheren. Inter-spits Romelu Lukaku was met een 5 één van de laagst gerankte spelers, maar volgens het medium had dit ook met De Ligt te maken. 'De verwachtingen waren hooggespannen, maar Lukaku zat volledig in de tang bij De Ligt en Leonardo Bonucci', luidde het oordeel.

Wedden

Meer odds

Calciomercato gaf De Ligt en De Vrij ook een 7 een 5,5. 'Uitstekend, op dit moment is De Ligt de beste man in de achterhoede van Juventus' en 'De Vrij was niet doortastend, maar vooral héél ongelukkig tijdens de 1-0 van Ramsey', waren de bondige verklaringen.

Het wordt eentonig, maar ook Eurosport vond het spel van de Nederlandse verdedigers een 7 en een 5,5 waard. 'De Ligt was achterin constant op zijn post, maar hij liet zich ook in aanvallend opzicht gelden met gevaarlijke kopballen', aldus het medium, dat minder gecharmeerd was van De Vrij. 'Niet De Vrij zoals we hem kennen. In aanloop naar de 1-0 oogde hij apathisch en zelfs een beetje onzeker.'

OA Sport was iets terughoudender in zijn oordeel over De Ligt en hield het bij een 6. 'Vooral gevaarlijk in offensief opzicht. Hij had Lautaro Martínez iets strakker kunnen dekken, maar over het algemeen was het voldoende.' De Vrij kreeg zijn vierde 'studenten-10' van de avond: opnieuw een 5,5 dus. 'In de tweede helft had hij het ontzettend lastig tegen de Juventus-aanvallers', zag het medium.

Fansite Juve FC deelde een 7 uit aan De Ligt. 'Hij was veelvuldig betrokken bij het spel en dwong doelman Samir Handanovic tot een knappe redding. Tijdens de tweede helft had hij de volledige controle en kwam hij nauwelijks onder druk te staan.' Voormalig Juventus-speler en veertigvoudig Italiaans international Angelo Di Livio ten slotte was iets terughoudender en gaf zijn 'opvolger' een 6. 'Hij deed het naar behoren. Doordat rechtsback Juan Cuadrado steeds naar voren ging, moest hij een grotere zone dan gewoonlijk bespelen. Maar dat leidde niet tot grote problemen.'