BILD: Liverpool werkt aan bijzondere transfercoup voor doelwit Werner

BILD: Liverpool werkt aan bijzondere transfercoup voor doelwit Werner

09-03-2020 09:26
32

Liverpool werkt aan een bijzondere transferconstructie om Timo Werner binnen te halen. Althans, dat meldt BILD. Het is de bedoeling dat de sterspeler van RB Leipzig binnenkort op Anfield tekent.

Mocht het daadwerkelijk tot een akkoord komen, dan gaat Werner volgens BILD volgend seizoen níet het shirt van Liverpool dragen. De koploper van de Premier League wil hem nog één jaar in Duitsland laten rijpen. Het is onduidelijk hoe RB Leipzig daartegenover staat.

Met Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah heeft Liverpool de beschikking over een supertrio in de voorhoede, waardoor Werner niet meteen een vaste waarde zou zijn. Bovendien wordt de 24-jarige Duitser bij een 'uitgestelde' transfer niet meteen blootgesteld aan de druk om te slagen in de Premier League.

Liverpool koos in 2017 voor een soortgelijke aanpak met Naby Keïta. De middenvelder tekende een contract op Anfield, maar The Reds 'parkeerden' hem nog een jaar bij Leipzig. In de zomer van 2018 werd hij Keïta uiteindelijk echt lid van de selectie van manager Jürgen Klopp.