'Man City speelt alles of niets en wil sterspeler behouden met ambitieus voorstel'

9 maart om 11:07
Laatste update: 9 maart om 11:13

Manchester City is niet van plan om Kevin De Bruyne te laten gaan. De club vreest uitsluiting van de Champions League maar wil voor het zover is al om tafel met De Bruyne om te onderhandelen over een nieuw contract.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. De Bruyne verdient op dit moment zo'n 350.000 euro bruto per week in Manchester. Na de terugwedstrijd tegen Real Madrid wil Manchester City met De Bruyne gaan onderhandelen over een nieuwe verbintenis. Samen met Raheem Sterling is de creatieve middenvelder een prioriteit. De mogelijke schorsing van de Engelse topclub zorgt echter voor een moeilijke onderhandelingspositie.

Niet enkel om de ambities van topspelers te overtuigen, maar ook financieel zal City de ambities moeten inperken. In het huidige contract van De Bruyne staat een bonus van 1,5 miljoen euro bij kwalificatie voor de Champions League, boven zijn salaris van 12 miljoen euro. Die som loopt nog op tot 1,8 miljoen euro in zijn laatste twee contractjaren (2022 en 2023).

Als Manchester City de Champions League wint krijgt De Bruyne 1,2 miljoen euro extra. Zonder Europese deelname loopt de middenvelder al sowieso drie miljoen euro mis. De Engelse club zou dit sowieso wel willen compenseren. City wil een toekomstige miljoentransfer van De Bruyne voorkomen. FC Barcelona en Real Madrid worden genoemd als mogelijke nieuwe bestemmingen van de Belgisch international.