'Ik kom uit de jeugdopleiding van Ajax en daardoor wilde ik het graag goed doen'

'Ik kom uit de jeugdopleiding van Ajax en daardoor wilde ik het graag goed doen'

09-03-2020 14:55
18

Vrijdagavond speelde Francesco Antonucci met FC Volendam tegen Jong Ajax. De technische middenvelder van de Palingboeren heeft een verleden in Amsterdam en vond het mooi om weer tegen zijn oude club te spelen.

Voorafgaand aan de wedstrijd, die in 4-0 voor Volendam eindigde, werd Antonucci al uitgeroepen tot beste talent van de derde periode. Tijdens het duel liet de 20-jarige middenvelder zien waarom. "Ik kom van de jeugdopleiding van Ajax en daardoor wilde ik het vanavond goed doen", zegt de van AS Monaco gehuurde Antonucci tegenover Ajax1. "Uiteindelijk ben ik heel blij met de drie punten."

Ondanks het feit dat de spelmaker maar wat graag van Ajax wilde winnen, koestert hij warme gevoelens aan de club uit Amsterdam. "Hoe ik op Ajax terugkijk? Het was een hele goede periode. Ik heb daar mijn beste tijd in de jeugd gehad en veel geleerd. Ik ben Ajax zeer dankbaar wat ze me hebben geleerd."

Antonucci kwam Wim Jonk, nu zijn trainer bij FC Volendam, bij Ajax ook al tegen. "De trainer doet wat hij deed bij Ajax, eigenlijk precies hetzelfde. Ik heb inderdaad eerder met hem samengewerkt, want hij was soms trainer van de A2. Bovendien was hij hoofd jeugdopleiding en individueel trainer, dus ik had veel met hem te maken."